Skip to content Skip to footer

Оборудване

Топ оборудване от световни марки

Фотоволтачини панели

В областта на  фотоволтаичните панели „АмонРа Енедржи“ предлага следните основни марки: JA Solar, SunTech, Canadian Solar, ZnShine, Trina Solar и  SunMan.

„АмонРа Енерджи“ АД доставя панели и за специални цели, например гъвкави или с малък размер

Марки фотоволтаични панели

JA Solar e основана през 2005 г. Има 12 производствени бази в света. Продуктите й се използват в 135 държави – в наземни електроцентрали, търговски, промишлени и жилищни покривни фотоволтаични системи. Няколко години поред JA Solar е в списъка Fortune 500 на Китай. Компанията е оцененена от Bloomberg New Energy Finance (Bloomberg NEF) няколко поредни години като 100% „банкируема“ марка соларни модули.

SunTech e световен производител на фотоволтаични панели с 21-годишна история. Предлага продуктите си в над 100 държави и региони, а кумулативните исторически доставки надхвърлят 30 GW. Произвежда качествени соларни панели и за трите сегмента на пазара – utilities, residential, commercial. Компанията е в топ 10 на Bloomberg NEF като 100% „банкируема“ марка соларни модули и е в т.нар. т.нар. първи стълб в соларната енергетика съгласно рейтинга на Bloomberg NEF.

Canadian Solar е основана през 2001 г. в Канада и е една от най-големите компании в свeта за соларна технология и възобновяема енергия. През последните 20 години Canadian Solar успешно e доставила около 71 GW първокласно качество слънчеви фотоволтаични модули на клиенти по целия свят. Canadian Solar е една от най-доходните компании в слънчевата и възобновяемата енергийна индустрия, като е публично регистрирана на NASDAQ от 2006 г. Canadian Solar е единственият производител на фотоволтаични панели, листнат на високотехнологичната борса NASDAQ.

ZnShine е марката с най-дълга история в Китай – над 35 години. Тя създава фотоволтаичната индустрия в Китай заедно с Пекинския технологичен институт за соларни технологии. Компанията е от т.нар. първи стълб в соларната енергетика съгласно рейтинга на Bloomberg NEF. ZnShine е един от най-големите разработчици на соларни проекти за utility сектора. Продуктите й се използват в соларни системи в Япония, Индия, Германия, Италия, Швейцария, Великобритания, САЩ, Канада, Чили, Австрия и Африка.

Trina Solar в продължение на 6 години, вкл. през 2021 г., е най-добрият световен доставчик на модули според Bankability проучването на Bloomberg NEF. Компанията е доставила фотоволтаични модули за над 100 GW и свързала 5.5 GW соларни електроцентрали към мрежата по целия свят.

Sunman Energy е технологична компания, основана от група ветерани в индустрията, които имат ясна визия за бъдещето на соларната енергетика. Чрез изследването и разработването на композитни материали, Sunman успешно комерсиализира първия в света лек и гъвкав панел без стъкло – eArc. Като заменя изцяло стъклото, eArc предоставя слънчева енергия на пазари и разработва сценарии за тяхното приложение, които досега се смятаха за невъзможни.

Топ оборудване от световни марки

Инвертори

Марките ИНВЕРТОРИ, които „АмонРа“ предлага в качеството си на основен доставчик и сервизен партньор, са Sungrow Energy, SAJ, Growatt и Fimer.  Всички марки инвертори са от т.нар. първи стълб в соларната енергетика съгласно рейтинга на Bloomberg New Energy Finance.

Инверторите имат 10-годишна гаранция от производителя.

За всички продукти екипът на „АмонРа Енерджи“ е в непрекъснат директен контакт с производителите и осигурява 365/24/7 техническа поддръжка.

Всички инвертори, които „АмонРа Енерджи“ предлага, имат дистанционен мониторинг с възможно управление на енергията спрямо борсовата цена.

  

Марки инвертори

SunGrow Energy е най-големият производител на соларни инвертори в света с 25-годишен опит в соларната енергетика, както и компанията с най-много въведени в експлоатация и работещи централи според авторитетната класация Wiki-Solar. Това е най-рентабилната марка инвертори в света, с инсталирани над 224 GW към края на 2021 г. в 15 страни. Само в отдела на компанията за развой и проучвания са заети над 2600 служители. През 2019 г. компанията откри най-голямата фабрика за инвертори в света. Според Bloomberg New Energy Finance през 2020 г. Sungrow Energy има 27-процентов пазарен дял в световните доставки на инвертори.

SAJ. Компанията има 17-годишен опит в производството на инвертори и предоставянето на решения за преобразуване на енергия, нейния пренос и съхранение. „АмонРа Енерджи“ е единствената фирма в България, която е търговски представител на SAJ и оторизиран сервизен център на SAJ.  

Growatt. Номер едно доставчик на инвертори за битови нужди в световен мащаб. Основана през 2011 г., компанията разработва и произвежда фотоволтаични инвертори предимно за потребители на жилищния и търговски сегмент от соларния пазар. В центъра на Growatt за научноизследователска дейност в Китай работят над 500 специалисти. Според анализаторите от Frost & Sullivan, през 2021 г. компанията е третият най-голям производител на инвертори в света.

FIMERиталианска компания с дълга история и опит. Започва развитието на инверторните технологии още през 1983. През март 2020 г. FIMER завърши придобиването и интегрирането на инверторното производство на ABB включително и R&D Research and experimental development дейности на АББ във Финландия, ИталияИндия в 26 международни локации. FIMER произвежда огромна гама висококачествени инвертори за всяка ситуация. От най-малките монофазни стрингови инвертори, до фотоволтаични системи с централен инвертор за промишлени цели – най-големият им централен инвертор позволява до ~5MW инсталирана мощност, което е 15~18 000 фотоволтаични модула!

Топ оборудване от световни марки

Покривни конструкции

„АмонРа Енерджи“ предлага различни видове конструкции за соларни системи, главно покривни, като основният акцент е марката Esdec Solarкато предлагаме конструкции и на Aerocompact и К2

Марки покривни конструкции

Esdec Solar произвежда покривни солари за пазарите в Европа, Северна Америка и Азия. Създадена е през 2004 г. от двама холандски инсталатори на соларни системи. Продуктите на компанията са разработени от специалисти, които се занимават с монтаж, и са предназначени за хора и фирми, които се занимават с монтаж. Компанията е не само най-голямата фирма за монтаж на покривни конструкции в Холандия, но и най-големият доставчик на покривни соларни конструкции в света.