Skip to content Skip to footer

Директор „Доставки и продажби“ и член на Борда на Директорите

Кирил Белелиев

Кирил Белелиев е директор „Доставки и продажби“ и член на Борда на директорите на „АмонРа Енерджи“ АД.

Работи в „АмонРа Енерджи“ от самото й създаване през 2020 г., като минава през всички звена на фирмата.  

Отговаря за комуникацията и търговските взаимоотношения с международните производители от т.нар. първи стълб в соларната енергетика[1], които „АмонРа Енерджи“  представлява в България, включително с най-големия световен производител на инвертори SunGrow Energy и с единствения производител на фотоволтаични панели, листнат на високотехнологичната борса Nasdaq  – Canadian Solar.

Кирил Белелиев планира доставките на над 15 от водещите световни производители на соларни панели, инвертори и конструкции за соларни системи, така че да осигури постоянната им наличност в складовата база и сервизния център на „АмонРа Енерджи“. Ръководи продажбите към  2b2 клиенти, включително на над 100 фирми инсталатори на соларни системи у нас и в чужбина.

Преди да постъпи в „АмонРа Енерджи“, Кирил Белелиев работи в търговска фирма в Букурещ, Румъния, където отговаря за разрастването на пазарния й дял и увеличаването на финансовия й резултат.

Кирил следва икономика и политика в лондонския университет Royal Holloway, University of London. Има бакалавърска степен по науки (BSc Economics and Politics). Средното си образование завършва в Киев, Украйна, където и работи една година като търговски агент.

Владее английски и руски език. Ползва украйнски.  

В свободното си време се занимава със спорт.   

[1] Съгласно рейтинга на Bloomberg New Energy Finance

Contact Form